top of page

do 06 okt

|

Leuven

Over geboorte, leven en sterven

Spirituele lezing

Inschrijven is niet meer mogelijk
Bekijk de andere events
Over geboorte, leven en sterven
Over geboorte, leven en sterven

Tijd en locatie

06 okt 2022, 19:30 – 21:30

Leuven, Werkhuizenstraat 52, 3010 Leuven, België

Over het evenement

Geboren worden en sterven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als polariteiten van elkaar vinden we ze terug in het grote Leven. Door gebrek aan voeling met “overlijden en wat daarna?” kan een stervensproces ons overweldigen met angst en onmacht. In een maatschappij waar het wetenschappelijke beeld een belangrijk aandeel heeft, is soms nog weinig plaats voor levensnoodzakelijke spiritualiteit.

In deze lezing schetsen we een beeld van het Leven en haar periodieke cyclussen. We kijken vanuit een universele visie naar het voor-geboortelijke leven. Hierdoor kan een dieper inzicht en voelen ontstaan in de facetten van het leven. Angst en onmacht ruimen plaats voor vertrouwen en overgave in dat wat is en in dat wat zal komen.

Bij voldoende interesse organiseren we na deze lezing een vijfdelige lessenreeks over dit thema. Je wil meer weten en begrijpen over het leven en het stervensproces? Je wil meer weten en begrijpen over het menselijk lichaam in al zijn aspecten? Of ambieer je een job in het domein van de holistische gezondheidszorg, hulpverlening of (spirituele) stervensbegeleiding? Dan is deze lezing (en mogelijke lessenreeks) zeker interessant voor jou.

Bert Cools verzorgt deze lezing (www.bertcools.be).

De plaatsen zijn beperkt. Schrijf je vooraf in (tot ten laatste 3 oktober).

De deelnameprijs is 24 euro.

Deel dit evenement

bottom of page