top of page

ma 16 sep

|

Holsbeek

Van Do-In Yoga naar Klankreis

Masunaga-strekkingen en zelfmassage, afwisselend Yin (verstilling) en Yang (activering), ondersteund door de trillingen van klanken.

Van Do-In Yoga naar Klankreis
Van Do-In Yoga naar Klankreis

Tijd en locatie

16 sep 2024, 19:00 – 20:30

Holsbeek, Kortrijksebaan 4, 3220 Holsbeek, België

Over het evenement

We nemen je eerst mee in de meridiaan-oefeningen van de Do-In Yoga. Dit is een vorm van yoga waarin Yin (verstilling) en Yang (activering) elkaar afwisselen. De filosofie is gebaseerd op het Taoïsme, Boeddhisme en de vijf elementenleer. Centraal staat het weer thuis komen in je lichaam. Het zelfhelend en regulerend vermogen worden hierbij hersteld en ondersteund. We besteden aandacht aan de hoofd-hart-hara (buik) verbinding in Masunaga-strekkingen en zelfmassage. Klanken ondersteunen je in de strekkingen.

Daarna mag je knus onder je deken genieten van een ontspannende reis met klanken van klankschalen, oceandrum, sjamanendrum, indianenfluit en andere etnische instrumenten. Hun klanken vullen de ruimte met stilte en met rust. Ze bundelen je aandacht. En jouw bewustzijn zweeft op de golf van de klank tot in de oneindigheid van de stilte. De trillingen zoeken een weg door het water van je lichaam en je lichaamscellen resoneren mee. Je mag daarbij alle gewaarwordingen en alle ongemakken accepteren. Vermoeidheid en stress kunnen oplossen. En er ontstaat diepe ontspanning.

Jonathan Verlinden begeleidt de Do-In Yoga. Greet Van Laer neemt je mee op Klankreis.

De plaatsen zijn beperkt, schrijf je vooraf in bij Buurtzorg De Sprankel Holsbeek via telefoon (016/31.69.00) of per mail (buurtzorg.desprankelholsbeek@zusters-berlaar.be).

Gelieve een matje, dekentje en kussen zelf mee te brengen.

Deelnameprijs is 20 euro.

Deel dit evenement

bottom of page