top of page

do 05 mei

|

Leuven

Concert met qanun en zang: Osama & Helloune

Unieke muziek in intieme setting: oost en west vermengd in verschillende talen en stijlen.

Inschrijven is niet meer mogelijk
Bekijk de andere events
Concert met qanun en zang: Osama & Helloune
Concert met qanun en zang: Osama & Helloune

Tijd en locatie

05 mei 2022, 20:00 – 22:00

Leuven, Werkhuizenstraat 52, 3010 Leuven, België

Over het evenement

Osama & Helloune laten met hun muziek verschillende talen en stijlen versmelten. Samen weven ze een klanktapijt, nu eens ingetogen, dan weer uitbundig, waar oost en west ragfijn in elkaar overlopen.

Osama Abdulrasol verrijkt met zijn magische spel op de qanun (schootharp) al jaren de Belgische en internationale wereldmuziekscène. Hij toerde met ronkende namen als Goran Bregovic, Sidi Larbi Cherkaoui, Lula Pena en vele anderen zowat de hele wereld rond. In België werkte hij samen met muzikanten uit alle muzikale genres, zoals Dirk Brossé, Wannes Van de Velde, Sioen, Olla Vogala, Dick Van der Harst en vele anderen. Osama Abdulrasol’s composities hebben duidelijk hun wortels in zijn geboorteplaats, het oude Babylon in Irak, maar worden verrijkt met invloeden van over heel de wereld.

Zangeres Helloune (Helena Schoeters) vermengt op een unieke manier klassieke en traditionele elementen in haar manier van zingen. In het Frans, Spaans en Arabisch vertaalt ze feilloos de muzikale verhalen uit de composities van Osama Abdulrasol.

Het is een eer om Osama & Helloune in mijn huiskamer te mogen ontvangen. Een voorsmaakje van hun muziek kan je alvast hier vinden:

www.osart.be 

www.helenaschoeters.be.

www.youtube.com/watch?v=1U0Ga10pNi4

www.youtube.com/watch?v=JF9RtIQ5V2s

www.youtube.com/watch?v=l0M9wfgWlkI

De plaatsen zijn beperkt. Schrijf je vooraf in.

De prijs is 20 euro.

Deel dit evenement

bottom of page