top of page

vr 17 mrt

|

Leuven

ZaZen-meditatie

Mediteren volgens Japanse eenvoud, soberheid, orde en discipline: een introductie

Inschrijven is niet meer mogelijk
Bekijk de andere events
ZaZen-meditatie
ZaZen-meditatie

Tijd en locatie

17 mrt 2023, 20:00 – 21:30

Leuven, Kortrijksestraat 346, Leuven, België

Over het evenement

Zazen, of letterlijk 'zittende meditatie' is een meditatievorm afkomstig uit het Zen-boeddhisme. De meditatie focust op het eenvoudigweg aanwezig zijn bij alles wat zich aandient van moment tot moment, oordeelloos, wakker, alert. Dit doen we door onbeweeglijk in stilte te zitten, zonder enige voorkeur voor het aangename of het onaangename.

Zazen is een non-duale meditatievorm die straalt in zijn eenvoud, soberheid en typisch Japanse orde en discipline. Een perfecte balans tussen Yin en Yang. Zen is doordrongen van een paradox. Relatief gezien kan je stellen dat het doel van zazen is om spiritueel te ontwaken, om je eigen Buddha-natuur of je ware Zelf te ontdekken. Absoluut gezien is er nooit een doel te bereiken omdat alles al perfect is zoals het is. Het vraagstuk van identiteit is direct gelinkt aan het vraagstuk van leven, dood en alle menselijk lijden. Lijden ontstaat door een hechting aan, of juist wegvluchten van, dat wat je kan observeren. Door het beoefenen van zazen ontstaat automatisch een beweging van jezelf naar je Zelf met als gevolg het loskomen van menselijk lijden en het herkennen van je ware natuur.

Peter Plasqui (www.integraltouch.be) geeft een korte introductie over ZaZen. Daarna mediteren we samen: een begeleide meditatie en een stilte-meditatie. Er is geen ervaring vereist. Iedereen is welkom!

De plaatsen zijn beperkt. Schrijf je vooraf in.

De deelnameprijs is 15 euro bij betaling vooraf en 18 euro bij betaling ter plaatse.

Gelieve een matje, (meditatie)kussen en dekentje zelf mee te brengen.

We kunnen napraten bij een tas thee.

Deel dit evenement

bottom of page